0/0
0 0

Sjokoladecupcakes med karamellfrosting og pekannøtter!

Lily har bakt deilige sjokoladecupcakes med karamellfrosting og karamelliserte pekannøtter. Mums! Sjokoladesmakende og saftig muffins med salt karamellsaus og enda mer karamell i form av frosting – og som prikken over i-en, karamelliserte pekannøtter! Hvordan høres det ut? Jeg kan i alle fall si så mye som at dette er den perfekte oppskrift for deg som elsker salt karamell og sjokolade, du kommer ikke til å bli skuffet. Husk: Få hjelp av en voksen når du skal håndtere varm komfyr eller varme plater. Sjokolademuffins: 95g hvetemel 30g kakao 3/4 ts bakepulver 1/2 ts natron 1/4 ts salt 2 store egg 100 g sukker 75 g brunt sukker 0,8 dl rapsolje 1 ts vaniljepulver 3/4 dl melk 1/2 dl tyrkisk yoghurt 1 dl sjokoladeknapper Sett ovnen på 175 grader. Sett 12 muffinsformer på et brett (bruk et muffinsbrett om formene ikke er sterke nok). Bland hvetemel, kakao, bakepulver, natron og salt i en skål og sett til sides. Visp sammen egg, sukker, brunt sukker, rapsolje og vaniljesukker i en annen skål. Hell halvparten av eggeblandingen oppi de tørre ingrediensene og visp sammen med melken. Tilsett så resten av eggeblandingen og den tyrkiske yoghurten. Bland i sjokoladeknappene. Bruk en øse og fyll 3/4 av formene. Stek muffinsene i 18-20 minutter midt i ovnen. Karamellsaus: 150 g sukker 180 g krem 135 g smør 1,5 ts salt Hell sukker i en kasserolle med tykk bunn. Sett på middels til høy varme. Varm opp til alt sukkeret har smeltet og fått en brunlig farge. Pass på så ikke du brenner verken fingrene eller sukkeret. Ta det bort fra varmen når alt sukkeret har smeltet. Tilsett smøret i biter litt om gangen under omrøring. Hell i fløten i en tynn stråle mens du rører. Tilsett saltet. Sett kasserollen tilbake på plata og småkok i 4-5 minutter til sausen er ca 107 grader. La sausen kjølne litt og sett så inn i kjøleskapet til den kjølner helt. Karamellfrosting: 150 g philadelphiaost 2 dl kremfløte 1,5 dl karamellsaus En god klype havsalt Visp kremen til den er stiv. Tilsett philadelphiaosten og visp til det blir blandet. Rør inn karamellsausen og saltet og bland jevnt. Hell dette ned i en sprøytepose. Karamelliserte pekannøtter: 1,5 dl sukker 1,5 dl pekannøtter 1 ss smør Smelt sukkeret i en stekepanne. Når alt sukkeret har smeltet og blitt gyllenbrunt, rører du inn pekannøtter og smør. Hell over på et bakepapir. La det stivne. Montering: Lag et hull i muffinsen. Spar på biten som blir til overs. Fyll hullet med karamellsausen. Sett lokket på. Sprøyt frosting på muffinsene og topp med karamelliserte pekannøtter.