0/0
0 0

Deilige, glutenfrie brownies!

Her kommer den første oppskriften fra vår nye bakeblogger, Lily: Deilige brownies! Glutenfrie brownies med sorte bønner. La deg ikke avskrekke når du hører sorte bønner og brownie i samme setning. Tro meg, denne oppskriften er magisk. Selv om du ikke er så glad i sorte bønner synes jeg du skal teste disse browniene, de er utrolig saftige og blir så gode som bare det! Om du vil lage dem helt veganske, kan du bytte ut honningen med agavesirup, men bruk da litt mindre siden agavesirupen er søtere. Mandelen kan byttes ut med valnøtter, pekannøtter, macadamianøtter eller kuttes helt. Husk at brownien ikke skal stå for lenge i ovnen. Test med en bakenål om den er ferdig. Den skal ikke være helt klissete, men heller ikke for tørr. Med andre ord, sjekk den med jevne mellomrom når den stekes. Espresso Black Bean Brownies 1 pakke svarte bønner, ca 400 g 2 egg 3 ss kokosolje 0,5 dl råsukker 2 ss honning 1,75 dl kakao 0,5 ts salt 1 ts vaniljepulver 1,5 ts bakepulver 3 ss sterk kaffe/espresso 1 dl mandel eller valgfrie nøtter Gjør slik: Sett ovnen på 175 grader. Skyll bønnene i en sil under rennende vann og la det renne av. Legg alle ingrediensene bortsett fra nøttene i en mikser og bland til en jevn røre. Hakk nøttene grovt og bland halvparten i røren, spar resten til å pynte kaken med. Kle en form med bakepapir. Jeg bruker en brødform på 1,5 liter. Tips! Brett bakepapiret sammen til en ball og brett ut igjen, da er det enklere å trykke ned i formen etterpå. Hell røren ned i den kledde formen og jevn ut. Strø over resterende nøtter. Stek ovnen i midten av ovnen i ca 25 minutter – pass på tiden. Test med en bakenål om den er klar, nålen skal ikke være altfor klissete. La det kjølne litt og nyt så denne fantastiske brownien!